23 lutego oficjalnie otworzyliśmy lokal Vegab w Bydgoszczy – na powitanie nas tłumnie przybyli Bydgoszczanie ciekawi nowych smaków lub już zaprzyjaźnionych z nami po odwiedzinach na Wege Festiwalu.
Przed Wami fotorelacja z otwarcia lokalu uwieczniona przez Monikę Konopkę.
Od początku ogłoszenia daty otwarcia nie próżnowaliśmy – zaprosiliśmy Was do wzięcia udziału w wydarzeniu na Facebooku, które zrzeszyło ponad 3 tysiące zainteresowanych osób! Codziennie prezentowaliśmy przedsmak tego, co będzie czekać na Was w lokalu.
Na miejscu wystąpiły bowiem na niespodzianki – darmowa lemoniada dla pierwszych 100 osób oraz podwójne pieczątki na Karcie Stałego Klienta (swoją drogą, jeśli jeszcze nie jesteś w jej posiadaniu – zachęcamy! – Za komplet pieczątek gwarantujemy gadżet lub darmowego vegaba).
Przeprowadziliśmy również konkurs sprawdzający motywację Bydgoszczan do spróbowania naszego dania 😉
W dniu otwarcia przed lokalem ustawiła się dłuuuga kolejka zainteresowanych, co sprawiło nam ogromną radość! Mimo chłodu tego dnia zdecydowaliście się wpaść do nas na rozgrzewające vegaby.
Najwspanialszą rzeczą jaką otrzymaliśmy jest potężna ilość ciepłych słów, komentarzy i wiadomości skierowanych do nas po otwarciu. Pisaliście jak vegaby i domowe lemoniady przypadły Wam do gustu oraz dzieliliście się wskazówkami i uwagami, które możemy wziąć pod rozwagę (i chętnie to zrobimy!). Ten niesamowity feedback i wspólny kontakt jest sprawą kluczową, która nadaje sens Vegabowi. Dzięki temu wiele możemy się dowiedzieć i nauczyć od naszych gości – zachęcamy więc do kontaktu zawsze! 🙂
Mali, więksi, „roślinożercy” czy „mięsożercy” – wszyscy znaleźli u nas coś dla siebie. Dzięki za otwartość na nowe i chęci spróbowania!
„Wygląda to 100% tak samo jak mięsny kebab. Co zaskakuje najbardziej – również tak smakuje I to nie jak byle jaki tani kebab z budki, ale porządnie doprawiony i pełny smaku W konsystencji lekko sprężyste, ale też kruche, czuć na zębie Jest fajnie przypieczone z wierzchu, co też czuć :)” –
opisuje swoje wrażenia Tak trzeba żryć.
Bydgoski Talerzyk recenzuje:
„Vegab Bydgoszcz to kolejna propozycja, która obala mit wyższości świata fauny nad światem flory. Ciężko mówić, że Vegab próbuje zastąpić kebab, to porostu nowa świeża propozycja o oryginalnym smaku i innowacyjnej recepturze, która zadowoli zarówno fanów jedzenia wege i mile zaskoczy zdeklarowanych mięsożerców.”
A słowo o nas opisali redaktorzy Gazety Wyborczej:
„Vegab w Bydgoszczy. Byliśmy w barze przed otwarciem”
oraz Metropolii Bydgoskiej:
„Jak smakuje kebab z wege-mięsem? Byliśmy w Vegabie na Długiej”
Patrycja i Paweł z bydgoskiego vegaba mówią, że był to bardzo ruchliwy i pracowity tydzień, ale pełni szczęścia czekają na więcej – sympatycznych gości, wrażeń i promocji dobrego roślinnego jedzenia w Bydgoszczy 🙂
A jak Wasze wrażenia po wizycie w Vegabie w Bydgoszczy?
Piszcie do nas na facebooku i oznaczajcie na instagramie: #vegab #vegabbydgoszcz Uwielbiamy oglądać Wasze zdjęcia!
Tutaj znajdziecie wszystkie potrzebne informacje kontaktowe, natomiast w sekcji menu możecie zapoznać się z naszą ofertą oraz wartościami kalorycznymi, o co często pytacie. Zapraszamy i do zobaczenia na Długiej!